Dlaczego nasza cukiernia jest taka wyjątkowa?
Masz ochotę na wyjątkowe ciastko do kawy? Chcesz zamówić tort na urodziny dziecka? Złożyć gratulacje lub przesłać oryginalne podziękowanie? Szukasz francuskich makaroników?
W naszej ofercie znajdziesz torty, ciasta, ciastka, makaroniki, drożdżówki oraz tradycyjne pieczywo.
Cukiernia Krakowskie Wypieki to ekskluzywna cukiernia z tradycją, która dzięki najwyższej jakości oferowanych wyrobów zyskała rzeszę stałych i zadowolonych klientów. Nasi cukiernicy szkolili się u najwybitniejszych mistrzów cukiernictwa z Polski i Europy, zdobywając wiedzę i cenne umiejętności, które teraz z pasją wykorzystują przy tworzeniu produktów. Nasze słodkości wytwarzane są metodami rzemieślniczymi, dlatego też wygląd każdego tortu czy ciastka jest niepowtarzalny. Produkty, które tworzymy mają wyjątkowy smak oraz nowoczesny wygląd, dopracowany w najmniejszym szczególe.
Teraz nasze wypieki można zamówić z dostawą do wskazanego miejsca w Krakowie lub odebrać w jednym z naszych punktów sprzedaży w Krakowie i Skawinie.
TRADYCJA
Jakość
Dla nas najważniejsza jest jakość produktów oraz zadowolenie klientów, dlatego nasze wyroby tworzone są nie tylko według tradycyjnych przepisów, ale również z zachowaniem dobrej sztuki rzemieślniczej. Dzięki temu, spełniają najwyższe standardy jakości. Nasze słodkości produkowane są z najlepiej wyselekcjonowanych naturalnych surowców.
Rozwój
Stawiamy na postęp, dlatego nieustanie inwestujemy w rozbudowę sieci handlowej oraz zakładu produkcyjnego. Już dziś możemy pochwalić się pracownią wyposażoną w najnowocześniejsze maszyny cukiernicze i piekarnicze pochodzące od renomowanych producentów z całej Europy.
Dzięki uczestnictwu w międzynarodowych targach branżowych, jesteśmy doskonale zorientowani w aktualnych trendach i standardach cukierniczych, które wprowadzamy do Krakowskich Wypieków.
Doświadczenie
Wyróżnia nas wielopokoleniowe doświadczenie, które nasi cukiernicy i piekarze zdobywali u największych mistrzów swojego rzemiosła w Polsce i na świecie. Obecnie obok tradycyjnych wyrobów mamy w ofercie szeroki wybór produktów, których nie dostaniecie państwo w żadnej innej cukierni. Nasi pracownicy nieustanie pracują nad nowymi recepturami, by móc zadowolić nawet najbardziej wymagających konsumentów.
Pasja
Praca jest naszą pasją, wkładamy w nią całe serce, doświadczenie i umiejętności po to, abyśmy mogli wspólnie świętować najważniejsze momenty w życiu, takie jak wesela, chrzciny czy urodziny. Rzesza stałych klientów zaufała naszej cukierni i zaprosiła właśnie nas, do uczestniczenia w najpiękniejszych chwilach w życiu. Dzięki naszym smakołykom pozostaną one na zawsze słodkim wspomnieniem.
Chleb Prądnicki
do nabycia w stacjonarnych punktach sprzedaży
Chleb prądnicki to tradycyjny ciemny chleb wypiekany na zakwasie żytnim. Na pierwszy rzut oka od innych chlebów odróżnia go rozmiar. Wypiekamy go w dwóch gramaturach. W większej wersji waży 14 kg, jest długi na metr a jego szerokość to 50 cm. W mniejszej wersji masa chleba wynosi 4,5 kg, ma do 65 cm długości i ok. 35 cm szerokości.
Cechą charakterystyczną, niezależnie od rozmiaru, jest gruba na 6 mm brązowa lub ciemnobrązowa jednolita skórka, pokryta warstwą otrębów żytnich. Po przekrojeniu jest jasny, równomiernie porowaty. Za sprawą żytniego zakwasu, w trakcie jedzenia wyczuwalny jest lekko kwaskowaty posmak. Do chleba Prądnickiego oprócz mąki żytniej, pszennej, otrębów, drożdży, wody, kminku i soli, dodawane są płatki ziemniaczane lub ziemniaki. Dzięki temu chleb utrzymuje świeżość nawet do dwóch tygodni bez pogorszenia smaku, co jest bardzo cenione przez zwolenników tego rodzaju pieczywa. Jego cechą szczególną jest dojrzewanie po upieczeniu – pełny smak osiąga dzień po ukończeniu wypieku.